luni, 5 iulie 2010

“Preotul este ambasadorul iubirii lui Hristos”.
Sfantul Ambrozie

Preotia, stiinta vindecarii sufletelor, urmareste sa întraripeze sufletul, sa-l smulga din lume, sa-l dea lui Dumnezeu; sa-l faca sa pazeasca chipul lui Dumnezeu, daca nu l-a pierdut; daca e în primejdie sa-l piarda, sa-i arate calea ca sa si-l pastreze; iar daca si l-a stricat, sa-l aduca din nou la starea cea dintâi. Preotia urmareste sa faca sa locuiasca, prin Duhul Sfânt, Hristos în inimile oamenilor.
Si, în sfârsit, scopul cel mai de seama al preotiei este sa-l faca dumnezeu si partas fericirii celei de sus pe cel ce apartine cetei celei de jos, pe om.
Sf. Grigorie de Nazianz


"Preotii au primit o putere pe care Dumnezeu nu a dat-o nici îngerilor nici arhanghelilor. Li s-a spus: 'tot ce veti tine legat pe pãmânt, va fi legat si în cer, tot ce veti dezlega, dezlegat va fi'. Domnitorii au, într-adevãr, puterea sã lege, însã ei pot lega doar trupurile. Preotii însã pot tine legate si sufletele în cer si pe pãmânt…"
Sf. Ioan Gurã de Aur


"Vã spun cã tot ceea ce veti lega pe pãmânt sã fie legat si în ceruri si tot ceea ce veti dezlega pe pãmânt sã fie dezlegat si în ceruri"
Matei 18.18


Iisus le-a vorbit: 'Pace vouã! Precum Tatãl M-a trimis pe Mine, asa vã trimit si Eu pe voi…Dacã veti ierta pãcatele orisicui, iertate vor fi, dacã le veti tine, tinute vor fi'
Ioan 20.21-23


Pãstoriti turma lui Dumnezeu ce vi s-a dat în seamã, veghind asupra ei nu de nevoie, ci de bunãvoie, dupã Dumnezeu, nu pentru câstig rusinos, ci din tragere de inimã, nu ca si cum ati fi stãpânii celor care v-au cãzut la sorti, ci voi fãcându-vã pilde turmei.
1 Petru 5:2-3


“Dacă aş întâlni un preot şi un înger, aş saluta mai întâi pe preot şi apoi pe înger, pentru că îngerul este numai prietenul lui Dumnezeu, pe când preotul Îi ţine locul”
anonim Apusean

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu